Lopers informatie – Marathon

De 7e editie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk op 3 oktober 2020 start in het centrum van Winterswijk. (exacte locatie volgt)

De loop voert over verharde en onverharde wegen en paadjes door het fraaie coulisselandschap rond Winterswijk.
Hoogtepunten onderweg zijn het Strandbad, de bleekweide, de watermolen bij Den Helder, Natuurmonumenten landgoed het Keunenhuis en het beeklandschap de Bekkendelle. Na de Bekkendelle slingert de marathon door de buurtschappen Miste, Corle en Meddo om via de groene long van Winterswijk richting eindstreep in het centrum te gaan.

Inschrijven

Voorinschrijven

Voorinschrijven kan vanaf 20 februari via deze website.
De voorinschrijving sluit 29 september 2020 om 23.59 uur. Maakt u s.v.p. zoveel mogelijk gebruik van voor-inschrijving, daarmee voorkomt u dat u moet wachten en helpt u de organisatie in de voorbereiding.

Ophalen startnummers

Degene die zich voor 24 september voorinschrijven kunnen hun startnummer in de dagen voorafgaand aan de marathon al ophalen bij de VVV Winterswijk.
Nadere informatie op welke dagen en tijdstippen dat kan wordt nog bekend gemaakt.

Afhaaladres:
VVV Winterswijk, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1, 7101 DD Winterswijk.

De startnummers liggen daar per deelnemer of deelnemend team klaar. Mocht u op de genoemde dagen niet in de gelegenheid zijn kunt u het startnummer ook tot 45 minuten voor de start afhalen op de startlocatie.
De startnummers worden niet opgestuurd.

Na-inschrijven

Na-inschrijven is mogelijk maar om drukte voor de start te voorkomen vragen wij jullie om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving. Tientallen lopers gingen jullie al voor en hebben hun plekje aan de start gereserveerd. Je hoeft door voor in te schrijven niet ter plekke te betalen of te wachten om je in te schrijven. En je helpt er de organisatie mee om. Doen dus !
Om tijdig de gegevens van alle deelnemers te kunnen invoeren kan er tot uiterlijk 45 minuten voor de start, dus 9:15 uur, worden ingeschreven.

Start marathon om 10:00 uur

Startlocatie
In het centrum van Winterswijk. (exacte locatie volgt)

Parkeren
Nabij de start is er parkeergelegenheid aanwezig toch verzoeken wij de deelnemers zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Finish marathon

Finish locatie.
De lopers worden hartelijk onthaald in het centrum van Winterswijk. Hier zijn ook de wandelaars gearriveerd en samen met hen kunnen we met een gezellige afsluiting terug gaan kijken op een bijzonder sportief weekend.

Tijdregistratie

Dit jaar wordt ook weer gebruik gemaakt van elektronische tijdregistratie. Dit wordt door leden van atletiekvereniging Archeus verzorgd.

  • Bij de duo’s en trio’s draagt maar 1 deelnemer een chip. Degene die als hardloper start moet de chip dragen (met tierip aan schoen bevestigen) en zorgen dat hij/zij over alle tijdregistratiematten loopt.
  • Bij de 21,1 km ligt er ook een mat en wordt de halve marathontijd geregistreerd. Zorg dus dat degene die de chip draagt ook lopend over deze mat gaat, anders wordt de halve marathontijd niet geregistreerd.
  • Bij de finish wordt gezamenlijk over de mat gelopen en wordt de eindtijd geregistreerd.
  • Na de finish de chip laten verwijderen door de organisatie!