Een van de vele leuke aspecten van de Mondriaan Marathon Nationaal Landschap Winterswijk is dat er ieder jaar een bijzonder gemêleerd gezelschap aan de start staat. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om deel te nemen. Zo zal een aantal lopers  van  “Care For Do(nate) More” de Mondriaan Marathon gebruiken als laatste grote test voor de CF Run die op 29 én 30 september verlopen wordt. Ada Roerdinkholder wil graag vertellen wat deelname aan deze run voor haar en haar teamgenoten betekent. Organisatie en bestuur van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk hebben de goede doelen voor deze editie al bepaald, maar bieden op Facebook en de website toch  graag een platform om aandacht te vragen dit bijzondere initiatief.

Wat houdt de CF Run in?
Als moeder van twee kinderen met Cystic Fybrosis (CF), ook wel taai slijmziekte genoemd, las ik een oproep over de CF estafette run (https://www.cfrun.nl). Samen met mijn broer had ik binnen no time een groep van 8 enthousiaste lopers bijeen.

We rennen bij de CF Run van Cambuur (Leeuwarden) naar Feyenoord (Rotterdam) over een afstand van 265 km. We starten vrijdagmiddag 29 september en komen zaterdagmiddag 30 september in Rotterdam aan. Deze run zal in estafettevorm plaatsvinden, waarbij het de bedoeling is dat er constant een loper (onder begeleider van een fietser met navigatie) aan het rennen is. De Mondriaan Marathon is voor een aantal van ons een mooie gelegenheid om het duurvermogen te testen. Daarna hebben we nog twee weken om te herstellen en de estafette uitdaging aan te gaan!

Cystic Fybrosis (CF)
In Nederland zijn er ruim 1500 mensen met CF, dit is een erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. Patiënten met CF moeten vaak een groot deel van hun leven medicijnen gebruiken om infecties en ontstekingen te voorkomen. Daarnaast zijn hygiënische leefomstandigheden, bewegen en sporten erg belangrijk. De afgelopen jaren is door onderzoek veel vooruitgang geboekt in de behandeling tegen deze ziekte. Nog steeds is de levensverwachting beperkt en is verder onderzoek hard nodig!

Wat is het doel van de CF Run?
Het is voor ons een persoonlijk doel om zoveel mogelijk geld op te halen met deze run. Dagelijks zien we wat deze ziekte met onze kinderen doet. Veel medicijnen slikken, vernevelingen en ademhalingsoefeningen doen. Regelmatig een opname in het ziekenhuis 125 km verderop. Sporten omdat het moet en niet omdat je het leuk vindt. Wij hopen door deelname aan deze run op een sportieve manier te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van medicijnen die leiden tot een beter leven voor mensen met CF.

Doneren/sponsoren?
Gedurende de maand september 2017 kunnen bezoekers van Jumbo Winterswijk hun emballagebon doneren  t.b.v. “Care For Do(nate) More”. Bij de emballagemachines staat aangegeven hoe dat werkt. Als u het team wilt steunen kan dat ook via onderstaande link. U kunt er voor kiezen om anoniem of met de naam van uw bedrijf te doneren.
Meer informatie kunt u vinden op https://www.cfrun.nl/teams/care-for-do-nate-more