De Marathon

De Marathon Nationaal Landschap Winterswijk is meer dan de naam doet vermoeden. De nadruk van het evenement ligt op genieten. Het is dus geen wedstrijd om de snelste tijd, maar puur genieten van het prachtige landschap en lekkernijen die de streek biedt.

De 7e editie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk op 3 oktober 2021 start op het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk.
De loop voert over verharde en onverharde wegen en paadjes door het fraaie coulisselandschap rond Winterswijk.

Hoogtepunten onderweg zijn het Strandbad, de bleekweide, de watermolen bij Den Helder, Natuurmonumenten landgoed het Keunenhuis en het beeklandschap de Bekkendelle. Na de Bekkendelle slingert de marathon door de buurtschappen Miste, Corle en Meddo om via de groene long van Winterswijk richting eindstreep te gaan.

De finish is tevens op het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk.

De start is om 10.00 uur. De inschrijfkosten voor solo-lopers bedragen 25 euro bij voorinschrijving en 30 euro bij na-inschrijving op de dag zelf, duoteams betalen 50 euro per team bij voorinschrijving en 60 euro bij na-inschrijving en trioteams betalen 75 euro bij voorschrijving en 90 euro bij na-inschrijving. De voorinschrijving sluit 29 september 2020 om 23.59 uur. Na-inschrijven op 3 oktober is mogelijk tot 45 minuten voor de start.

Voorinschrijven kan via de pagina Doe mee.