Lopers informatie – Marathon

Om je op de hoogte te houden vindt je op deze pagina de actuele informatie. Lees kort voor aanvang van de marathon deze pagina nog eens door!

De 10e editie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk op 29 september start om 10:00 uur op de Markt in het centrum van Winterswijk. De finish is ook op de Markt.

De loop voert over verharde en onverharde wegen en paadjes door het fraaie coulisselandschap rond Winterswijk.

De marathon route is niet afgezet en gaat over openbare wegen en privé terrein. Deelnemers dienen zich aan de reguliere verkeersregels te houden en de aanwijzingen van verkeersregelaars en vrijwilligers van de Landschapsloop op te volgen.

De route gaat deels over privé terrein en we hebben van landeigenaren de toestemming om op de dag van de marathon over hun terrein te lopen. We willen voorkomen dat men vooraf de route gaat verkennen wat verkeerd kan vallen bij de eigenaren. Volgend jaar willen we ook weer hun toestemming. De route wordt daarom pas kort van te voren gepubliceerd.

Vrijwel ieder jaar is er een nieuwe route uitgezet. Het is geen gecertificeerde afstand maar één die de marathonafstand van 42,195 km dicht benaderd. De route is volledig uitgepijld.

Start en finish marathon Landschapsloop

De start is op de Markt in het centrum van Winterswijk.

Het wedstrijdsecretariaat voor bv afhalen van de startnummers zit in de Jacobskerk op de markt. Adres Markt 2A, Winterswijk

Om het aantal personen ter plekke te beperken en de doorstroom te verbeteren graag per team één persoon de startnummers af laten halen. En indien men zich nog moet inschrijven dient één persoon het team in te schrijven en het inschrijfgeld contant te voldoen.

Inschrijven

Voorinschrijven

Voorinschrijven kan via deze website.
De voorinschrijving sluit 25 september 2024 om 19:00 uur. Maak s.v.p. zoveel mogelijk gebruik van de voorinschrijving, daarmee voorkom je dat je moet wachten en help je de organisatie in de voorbereiding.

Ophalen startnummers

Ophalen in de dagen voorafgaand aan de marathon.
Degene die voor 21 september gebruik hebben gemaakt van de voorinschrijving kunnen hun startnummer in de dagen voorafgaand aan de marathon al ophalen bij de VVV Winterswijk. Voor duo en trio teams graag één persoon de startnummers laten afhalen. Deelnemers die in Winterswijk wonen wordt verzocht hier zoveel mogelijk gebruik van te maken!
Afhaaladres: VVV Winterswijk, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1, 7101 DD Winterswijk.
Dit kan op: maandag 23 september t/m vrijdag 27 september tussen 9:30-17:00 uur. En op zaterdag 28 september tussen 10:00 en 16:00 uur. (Let op, vooraf afhalen is alleen voor degene die voor 21 september hebben ingeschreven.)
De startnummers liggen daar per deelnemer of deelnemend team klaar. Je kunt bij het afhalen, ter controle, om je geboortedatum gevraagd worden.

Ophalen startnummers op de dag van de marathon.
Mocht je op de genoemde dagen niet in de gelegenheid zijn kun je het startnummer ook vanaf 8:30 tot 9:30 uur afhalen in de Jacobskerk op de Markt. Graag per team één persoon die de startnummers afhaalt.

De startnummers worden niet opgestuurd.

Na-inschrijven

Na-inschrijven is mogelijk maar om drukte voor de start te voorkomen vragen wij jullie om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving. Ervaring leert dat de meeste lopers dit doen en hun plekje aan de start vooraf gereserveerd hebben. Door voor in te schrijven hoef je niet ter plekke te wachten om je in te schrijven en te betalen. En je helpt er de organisatie mee. Doen dus !

Na-inschrijven kan tot 9:15 uur in de Jacobskerk op de Markt.

Om tijdig de gegevens van alle deelnemers klaar te hebben voor de tijdswaarneming kan er tot uiterlijk 45 minuten voor de start, dus 9:15 uur, worden ingeschreven.
Betalen kan uitsluitend contant (gepast). Kosten bij na-inschrijving: solo lopers € 35,- . Teams: duo: € 70,-, trio: € 105,-, kwartet: € 140,-.

Schrijf je je als team ter plekke in dan dient één persoon die inschrijving voor het team te doen. Zorg er voor dat je teamnaam, namen en emailadressen van jouw en je looppartner(s) paraat hebt. Deze dien je op het betreffende inschrijfformulier in te vullen. Dit formulier lever je in en je rekent voor het hele team af.
De inschrijfformulieren kun je ook hieronder downloaden om deze vooraf in te vullen en mee te nemen naar de inschrijving. Inschrijfformulieren: Solo / Duo / Trio .

Bereikbaarheid start en finish locatie

Meer informatie over de bereikbaarheid met openbaar vervoer en en parkeren vindt u hier

Start marathon om 10:00 uur

Startlocatie
Markt Winterswijk

Het stallen van de fietsen van deelnemers

Nadere informatie volgt.

Andere route voor fietsers de eerste kilometers

Fietsende deelnemers vertrekken na de start van de lopers. Via een aangegeven route mogen zij zich vanaf km 3 bij hun looppartner voegen. Het is niet toegestaan om deze eerste kilometers achter de lopers aan te fietsen!

Je hebt als fietser alle tijd om van de start naar dat 3 km punt te komen. Dit kun je binnen 10 minuten bereiken, geen noodzaak om je te haasten dus. Via deze link vindt u de fietsroute vanaf de start naar het punt waar de samenkomt.

Er is dus pas na 3 km de mogelijkheid voor lopers/fietsers om te wisselen. Het punt waar je samenkomt zal worden aangegeven.

Kun je de marathon niet uitlopen, meld je dan af.

Mocht je door een blessure de marathon niet kunnen uitlopen en je voortijdig moet stoppen meld dit dan bij iemand van de organisatie. Onderweg kan dit bij de verkeersregelaars of de begeleidende bezemscooter. Zij kunnen je afmelden bij centrale post : 06-20218261

Tijdregistratie

Dit jaar wordt voor de tijdsregistratie gebruik gemaakt van stopwatch.nl zonder chips. Er is dus geen elektronische tijdregistratie. Dit wordt door leden van atletiekvereniging Archeus verzorgd.
Het startnummer mag je na de finish houden.

Goed om te weten

Tassen kunnen voor de start in bewaring worden gegeven en na de finish worden opgehaald. Dit kan in de Jacobskerk op de markt. Er is geen gelegenheid om te douchen nadien.

Verzorging onderweg.
Rond elke 5 km is een drankpost waar je water en sportdrank kunt pakken.  Op meerdere posten wordt er een lokale versnapering aangeboden.
Heb je meer of andere voeding nodig, dan neem dit zelf mee.

Zorg voor de natuur

Deelnemers aan de Landschapsloop zijn naast sportliefhebbers ook liefhebbers van de mooie omgeving rondom Winterswijk. Iedere deelnemer heeft respect voor de natuur en laat verpakkingen van meegebrachte (sport)voeding niet achter en deponeert deze in de afvalbakken of neemt deze weer mee naar huis.
Of volgens een bekend Achterhoeks gezegde: “Take nothing but memories, leave nothing but footprints!”

Denk aan het milieu.

Bij de marathon wordt onderweg drinken aangeboden in bekertjes. Deponeer deze in de daarvoor bestemde bakken.

Ook de startnummers die de Landschapsloop gebruikt voor de marathon zijn een milieuvriendelijker alternatief voor de reguliere materialen die worden gebruikt voor startnummers. In overleg met de leverancier hebben we deze keuze gemaakt die past bij de visie van de Landschapsloop.