Wandel het weekend mee!

Drie dagen lang te voet het Nationaal Landschap Winterswijk beleven tijdens het wandelweekend Winterswijk. 

Drie dagen wandelen met de keuze uit drie afstanden en iedere dag een andere startlocatie.

Uiteraard gaan de routes over verharde en onverharde wegen en paadjes door het afwisselende landschap waar Winterswijk om bekend staat. Je hebt de keuze uit een route van 10, 15 of 20 km.

Het wandelweekend vindt plaats op 29 en 30 september en 1 oktober 2023.

De starttijden zijn:
20 km:                                08.00 – 10.00 uur
10 km en 15 km:               08.00 – 11.00 uur

Deelname kosten.
Het inschrijfgeld bedraagt € 6,- per persoon per dag, wandel je drie dagen mee dan betaal je € 15,- totaal.
Leden van de KWBN krijgen op vertoon van hun Wandelvoordeelpas € 1,- korting per persoon per dag. Zij betalen € 5,- per dag en € 12,- voor het hele weekend bij inschrijving ter plekke.

Voor-inschrijving bij VVV

Tot en met 29 september kun je ook bij het VVV Inspiratiepunt aan het mevrouw Kuipers Rietbergplein 1 je startbewijs voor het wandelweekend kopen. Je ontvangt een betaalbewijs waarmee je je kunt melden op de startlocatie.  Daar ontvang je de wandelroutes.

Ben je lid van de KNWB wandelbond en wil je gebruik maken van de korting voor wandelbondleden, dan kan dit alleen door je ter plaatse bij de start in te schrijven.

Honden zijn helaas niet toegestaan

Hou je van hardlopen?

Dan is dit unieke evenement echt iets voor jou! Tijdens de Marathon Nationaal Landschap maak je op een bijzondere manier kennis met de prachtige natuur in Winterswijk. Onderweg geniet je van het mooie coulisselandschap, muziek en bijzondere rustpunten. Je kunt kiezen uit een hele marathon, een duo- of trio-marathon.

De marathon vindt plaats op 1 oktober 2023.

Voor-inschrijven kan t/m 27 september – 18:00 uur. Na-inschrijving kan op de dag van de marathon tot 45 minuten voor de start. Tijden voor het ophalen van startnummer(s) wordt later bekend gemaakt.

Hele marathon

De totale lengte van de route die speciaal voor dit evenement wordt uitgezet is 42 kilometer en 195 meter. Een volledige marathon dus. Onderweg is er elke 5 kilometer een verzorgingspost waar je water krijgt aangeboden. Op de 10 , 21 en 30 km is er ook sportdrank.

Deelname kosten hele marathon
voor-inschrijving: € 25,-
na-inschrijving: € 30,-


Duo marathon

Bij een duo-marathon schrijf je je met z’n tweeën in. Je start samen met één (eigen) fiets (bij voorkeur een mountainbike in verband met de onverharde wegen) en legt met z’n tweeën afwisselend lopend en fietsend de volledige marathonafstand af. Onderweg kun je naar behoefte wisselen: de loper gaat fietsen en andersom. Alle combinaties van afstanden zijn daarbij mogelijk (41-1; 30-12; 25-17; 22 -20, enzovoort). Zo loop je een halve marathon, maar beleef je de hele!

Deelname kosten hele marathon (2 pers.)
voor-inschrijving: € 50,-
na-inschrijving: € 60,-


Trio marathon

Bij een trio-marathon schrijf je je met z’n drieën in. Je start samen met twee (eigen) fietsen (bij voorkeur een mountainbike in verband met de onverharde wegen) en legt met z’n drieën afwisselend lopend en fietsend de volledige marathonafstand af. Onderweg kun je naar behoefte wisselen: de loper gaat fietsen en andersom. Zo loop je een derde van de marathon, maar beleef je de hele!

Deelname kosten hele marathon (3 pers.)
voor-inschrijving: € 75,-
na-inschrijving: € 90,-

Betaling verloopt online via de beveiligde verbinding van betaalprovider Mollie. U kunt kiezen uit betaling met iDeal (NL), Giropay (DE),  Bancontact (BE) of Sofort Banking (EU).

Mocht u vragen hebben over het inschrijven kunt u die stellen via inschrijven@landschapsloopwinterswijk.nl