Landschapsloop zoekt vrijwilligers

Om het Wandelweekend en de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk mogelijk te maken en veilig te laten verlopen, zijn veel handen nodig. De organisatie is dan ook nog op zoek naar verkeersregelaars en andere vrijwilligers. Deze worden geworven door het Vrijwilligerspunt, die ook de instructie voor het benodigde certificaat van de verkeersregelaars verzorgt. 

“De nadruk van de landschapsloop begin oktober ligt op gezelligheid en recreatie, dus dat geldt wat ons betreft ook voor de verkeersregelaars en vrijwilligers.” Aldus Harrie Garritsen van de Winterswijkse Uitdaging. “Natuurlijk moeten er aanwijzingen gegeven en opgevolgd worden, maar we verwachten juist gemoedelijkheid, verkeersregelaars zijn er om ervoor te zorgen dat de lopers veilig hun route kunnen vervolgen.” 

Denken in mogelijkheden

Nadat de Landschapsloop Winterswijk moest worden afgelast, is de organisatie blij dat deze editie wel plaats kan vinden. “We denken graag in mogelijkheden en zien volop kansen voor de landschapsloop”, vertelt Wout van den Berg, voorzitter van Stichting Nationaal Landschapsloop Winterswijk. “Dit evenement in de buitenlucht is voor ons een stap naar een wereld die weer open gaat. Daar dragen wij graag aan bij, we gaan hier samen iets van maken. We kunnen opnieuw beginnen en het leven en de prachtige omgeving van Winterswijk vieren.”

Oproep: Vrijwilligers gezocht

De landschapsmarathon en het Wandelweekend Nationaal landschap Winterswijk, zijn op zoek naar vrijwilligers en verkeersregelaars.

Wil jij bijdragen aan het mogelijk maken van dit gezellige evenement? Help dan om alles in goede banen te leiden. Je hoeft geen gecertificeerd verkeersregelaar te zijn, we nodigen je graag uit voor een kennismaking en instructie. Ook voor andere hand- en spandiensten kunnen we nog vrijwilligers gebruiken, die in teamverband kunnen helpen bij bijvoorbeeld verzorgingsposten onderweg.

Sta je ook in de startblokken om te helpen, of wil je meer informatie?

Meld je dan via info@winterswijkdoet.nl