Het zou de aanhef boven een artikel van een willekeurige voetbal vereniging kunnen zijn. Echter ‘nieuwe doelen’ is de aankondiging van de Landschapsloop Winterswijk.

Nu de Corona cijfers de goede kant op gaan, kan iedere Winterswijker, Gelderlander, Nederlander of Europeaan gaan nadenken over deelname aan de Landschapsloop Winterswijk editie 2021. Ben je wandelaar dan kan het nieuwe doel zijn aan één etappe van het wandelevenement deel te nemen. Een hoger doel is deelnemen aan het driedaagse evenement. Waar veel wandelevenementen tot dusver niet door kunnen gaan, verwacht de organisatie van de Landschapsloop op 1-2-3 oktober er een echte driedaagse van te kunnen maken, met afstanden van 10, 15 of 20 km per etappe.

Maar ook als hardloper kun je een nieuw doel stellen. Op 3 oktober 2021 vindt de Winterswijkse Marathon plaats. Een hele marathon is welgeteld 42 km en 195 meter. Het unieke van de Winterswijkse Marathon is wel het feit dat je hem alleen kunt lopen, in tweetallen, maar ook in drietallen. Tweetallen en drietallen mogen hun eigen wisselschema bepalen. Voorwaarde is dat er telkens iemand aan het lopen is van het team….. en finishen doe je met zijn tweeën of drieën.

Waar alleen finishen bij een solo-loper geweldig is, geeft het finishen bij duo of trio lopers plezier voor twee of drie!

Ook de organisatie van de Winterswijkse Marathon heeft zich nieuwe doelen gesteld. Ten eerste; we doen er alles aan om het evenement door te laten gaan. Ten tweede: We maken er een machtig mooi evenement van!

De inschrijving is geopend en is mogelijk t/m 29 september 2021.